logo MAINDES 2015 WebSolutions
Postadres: Postbus 171 Bezoekadres: Rozentuin 1 Mob: +31 (0)657 008 102
  7940 AD  Meppel 7943 JZ  Meppel Skype: maindes_service
  Nederland Nederland  
logo MAINDES 2015 WebSolutions
Postadres: Postbus 171
  7940 AD  Meppel
  Nederland
Bezoekadres: Rozentuin 1
  7943 JZ  Meppel
  Nederland
Mob: +31 (0)657 008102
Skype: maindes_service

 

 

Als u informeert naar de kosten van het maken van uw website, krijgt u vaak de meest uiteenlopende bedragen te horen.

Maar wat kost een website laten maken nou eigenlijk?

Een website bestaat in grote lijnen uit:

  • vormgeving (1 of meer templates die de uitstraling van uwe site bepaald);
  • techniek (de HTML, CSS en eventueel Bootstrap codering die er voor zorgt dat een browser de site zo laat zien zoals u dat wilt);
  • content (de teksten, foto's, video's, etc. die uw informatie weergeeft).

Een standaard presentatie website met een vaste template en zaken als een contactformulier, etc. is vrij eenvoudig qua techniek. Als er maatwerk techniek nodig is kost de website snel veel meer. Vandaar dat wij geen vaste prijzen geven, maar altijd uitgaan van maatwerk. Wellicht wilt u de content zelf verzorgen met ons CSM-systeem of besteedt u dat ook uit.

Ook het type site bepaald voor een deel de kosten. Afhankelijk van wat u met uw site wilt bereiken, kunnen internetsites in de volgende hoofdgroepen worden verdeeld:

Informatieve site.
InternetEen website waarin het verstrekken van de algemene informatie voorop staat. Dit soort sites wordt gekenmerkt doordat de informatie die erop vermeld staat vaak het algemeen belang dient zonder dat er een direct commercieel belang uit naar voren komt. Dit type site wordt vaak voor verenigingen en non-profit organisaties gebouwd.

E-commerce site.
Een interactieve website waarin het online verkopen van één of meerdere producten voorop staat. Dit soort sites wordt gekenmerkt doordat het hoofdbestanddeel bestaat uit een zogenaamde webwinkel. Dit type site wordt hoofdzakelijk gebouwd voor commerciële bedrijven die een deel of hun volledige verkopen via het internet willen voeren.

Promotie site.
Een website waarin het promoten van één of meerdere producten van het bedrijf voorop staat.
Dit soort sites wordt gekenmerkt doordat er veel informatie (kenmerken en voordelen) van het betreffende bedrijf en van de producten van het bedrijf vermeld staan.
Dit type site wordt vaak voor commerciële bedrijven gebouwd.

Webdesigners werken meestal op twee manieren voor het maken van een website. Sommige werken met standaard template ontwerpen. Deze zetten ze dan zo goed mogelijk in de gewenste huisstijl. Deze werkwijze bespaard veel geld. Wij kunnen ook op deze manier werken.
Het kan echter ook zijn dat u een 100% unieke website wenst die bijvoorbeeld volledig 'responsive' is. Responsive betekent dat de 'bladzijden' van de website zich aanpassen aan het medium waarop de website bekeken wordt zoals bijvoorbeeld een smartphone. In dat geval is er vaak een uitgebreidere intake en ontwerptraject nodig. Ook zulke websites realiseren wij regelmatig.

Uiteindelijk is het heel lastig om exact aan te geven wat een website kost. Het is verstandig om bij meerdere partijen een website offerte aanvraag te doen. Bij uw website zijn een aantal zaken natuurlijk voor u heel belangrijk. U wilt dat uw website goed vindbaar is en dat het een gemakkelijk beheersysteem heeft voor het zelf aanpassen van uw website. Daarnaast is een professioneel ontwerp belangrijk en moet de website foutloos zijn. Achteraf is het natuurlijk fijn als u bij iemand terecht kunt voor support.

Wat ook niet onbelangrijk is dat u controleert wat de aanvullende kosten zijn van uw website nadat hij af is.

Nadat uw website af is heeft u ook nog kosten. In ieder geval voor de hosting en e-mail. Daar zie je ook vaak allemaal verschillende prijzen voorbijkomen. Het verschil zit hem vaak in de professionaliteit van de hosting en de service. Is uw website altijd online? Zorgt de hosting voor een snelle verbinding met het internet? Dit is beide ook belangrijk voor een hoge positie in de internet zoekmachines. Maar het is ook fijn als er een service is waarbij u kunt bellen bij problemen.

Er zitten ook vaak nog kosten aan het CMS-beheersysteem waarmee u zelf uw website kunt onderhouden. We zien vaak dat webdesign bureau's deze niet van updates voorzien. Dit is wel belangrijk om bijvoorbeeld hacks (inbraken op uw website) te voorkomen en om up-to-date te blijven zodat u geen storingen krijgt doordat het programma verouderd is.

Omdat u bij ons alles bij één bedrijf kunt onderbrengen profiteert u van een optimalisatie van al het bovenstaande. Hierdoor voorkomt u onvoorziene kosten. Bij ons heeft u ook altijd een vaste contactpersoon die uw situatie kent en de korte lijnen zorgen voor een prettige samenwerking.