logo MAINDES 2015 WebSolutions
Postadres: Postbus 171 Bezoekadres: Rozentuin 1 Mob: +31 (0)657 008 102
  7940 AD  Meppel 7943 JZ  Meppel Skype: maindes_service
  Nederland Nederland  
logo MAINDES 2015 WebSolutions
Postadres: Postbus 171
  7940 AD  Meppel
  Nederland
Bezoekadres: Rozentuin 1
  7943 JZ  Meppel
  Nederland
Mob: +31 (0)657 008102
Skype: maindes_service

 

 

ams ixWij realiseren ons ten zeerste dat het op een snelle en betrouwbare manier ononderbroken functioneren van uw netwerk van onschatbare waarde is voor uw en onze dienstverlening. Daarom is het achterliggende (internet) netwerk dat wij gebruiken één van de belangrijkste aspecten van onze dienstverlening. Hier draait het namelijk uiteindelijk om.

Het netwerk dat wij gebruiken is op een technisch hoog niveau opgebouwd. Het netwerk is verbonden met de Amsterdam Internet Exchange door een 4x 10Gbit verbinding. De Amsterdam Internet Exchange heeft één van haar 4 PoPs binnen het TeleCity gebouw en het netwerk transporteert dit verkeer over een eigen cityring binnen Amsterdam naar de serverruimte. In totaal heeft het netwerk meer dan 300 peering sessies. In totaal zijn er meerdere transit verbindingen met een totale capaciteit van 142Gbit! Door dit grote aantal verbindingen kunnen wij zelfs wanneer een transit provider uitvalt nog steeds hoge snelheden, betrouwbaarheid en continuïteit garanderen.

Naast deze Amsterdam Internet Exchange heeft de serverruimte nog diverse andere netwerken waardoor een onderbreking met het Internet bijna onmogelijk is.

Een overzicht:

Netwerk: Capaciteit:
AMS-IX 4 x 10Gbps
BNIX 1 x 10Gbps
DE-CIX 1 x 10Gbps
Abovenet 7 x 1Gbps
Global Crossing 2 x 10Gbps
KPN Eurorings 1 x 10Gbps + 2 x 1 Gbps
Teleglobe / VSNL 1 x 10Gbps + 2 x 1 Gbps
TeliaSonera 2 x 10Gbps + 4 x 1 Gbps
NYIIX 1 x 1Gbps
VIX 1 x 1Gbps
NETNOD 2 x 1Gbps
PL-IX 1 x 1Gbps
Swessix 1 x 1Gbps
NIX 1 x 1Gbps

Milieubewustheid

De wereldwijde ICT-industrie is verantwoordelijk voor naar schatting twee procent van de mondiale CO2-emissie. Deze hoeveelheid is vergelijkbaar met de totale uitstoot van de luchtvaart en daarom op lange termijn ‘onhoudbaar’. We hebben als organisatie dan ook nadrukkelijk de verantwoordelijkheid om de ecologische impact op onze leefomgeving te minimaliseren én om bij te dragen aan de maatschappij waarvan we zelf onderdeel zijn. Dit doen we door energiezuinig te opereren. Onze hele infrastructuur is zo energiebesparend en vriendelijk als mogelijk ingericht.

Zo werken we met technologieën zoals de ‘Low-Flow’-ventilatortechnologie, zeer efficiënte voedingen, Low Voltage Processorren en tal van andere vernieuwingen die het totale energieverbruik van de mainstreamrackserver verlagen.

Ook staan de servers in een zeer milieuvriendelijk datacenter. Dit datacenter onderscheid zich van andere datacenters door onder andere te werken met energie zuinige koeltechnieken, groene stroom, cold corridor en HF verlichting.